Tippek a Fejvadásztól

Legyünk együtt sikeresek!

LinkedIn adatlap készítő KISOKOS
...ha LinkedIn profilodat álláskeresésre (is) szeretnéd használni

A mai világban látottnak lenni már inkább előny, mint hátrány.  Persze mindig átgondoltan érdemes megmutatni magunkat. Ki tudja ki látja meg?! Milyen konzekvenciákat von le belőle?! A Facebookon való megjelenésről már írtunk Nektek itt, most jöjjön a LinkedIn!

linkedin_bejegyzes_kezdo.png


Kedvencünk!  Ha a hirdetésre nem jön megfelelő anyag és az adatbázisunkban sem találunk megfelelőt, akkor jön a Linkedin. Mi fejvadászok nagyon szeretünk itt körülnézni, hiszen szakemberek/vezetők többé-kevésbé jó adatlapjait látjuk. Viszonylag könnyű benne keresni és jól használható - szerintünk.

Persze egyáltalán nem biztos, hogy azt szeretnéd, hogy a fejvadászok megtaláljanak, kontaktáljanak... akkor VAGY ne jelöld be őket VAGY ne jelöld vissza őket VAGY ne reagálj az üzeneteikre. Hidd el, vesszük a lapot, ha nem írsz vissza, akkor tudjuk, hogy nem érdekel az, amivel megkerestünk.

Jobb esetben visszaírsz és akkor biztosak vagyunk benne.  Mivel a múltbéli üzeneteket is látjuk, így ha újra írni akarunk Neked, látni fogjuk, hogy utoljára azt írtad vissza, hogy „Köszi, de most nem.”

linkedin_bejegyzes_02.png

Ha mégis láttatni akarod magad, akkor:

  1. Készíts profi profillapot/adatlapot;
  2. reagálj az üzeneteinkre, bejelölésünkre;
  3. Te magad is jelölj be fejvadászokat ismerősnek.

És most lássuk, hogy a profi adatlap milyen elemeket kell tartalmazzon:

FÉNYKÉP

Mint egy önéletrajz fénykép – elegáns, mégis közvetlenebb, esetleg mosolygós képet érdemes felrakni, ami őszintén mutatja, hogy egy sikeresen tárgyaláson hogy nézel ki.  Nézz a kamerába! Ne szugeráld, csak nézz bele! Az öltezeted pedig legyen olyan, ahogy egy fontos céges megbeszélésre mennél. Amíg nincs profi képed, inkább ne rakj ki mást. (Családos, esküvői fotók mellőzése kötelező!J)

FÉNYKÉP ALATTI SZÖVEG

A pozíció neve legyen, amit csinálsz és/vagy amit csinálni szeretnél.  Ez alapján találunk Rád!  Fontos, hogy olyan szavakat használj, amit a nagy átlag.  Érdekes rövidítésekkel nem tudunk mit kezdeni. Pl. ha gyárigazgatót keresünk, akkor plant manager, managing director vagy general manager szavakra szűrünk rá.  Egyéb alternatívák nem biztos, hogy eszünkbe jutnak. Nézd meg, hogy általában mások milyen pozícióneveket használnak.

A kitöltés során pedig ügyelj a helyesírásra... Volt, hogy valakire azért nem találtunk rá, mert elírta a pozíciójának a nevét és pont úgy nem írtuk le.

VÁLLALATOK, POZÍCIÓK

Ez maga az önéletrajz. NE legyen hosszú, a hosszú rész majd az interjú lesz. Ez rövid, lényegretörő, a tapasztalatokat röviden bemutató leírás legyen. Érdemes a kulcsszavakat többször használni, még ha szóismétlés is lesz emiatt, mert ez alapján előre fog sorolni a rendszer. A pozíciók nevei itt is egyértelműek legyenek egy vadidegen fejvadásznak is! 

Érdemes a vállalatokat, ahol dolgoztál, röviden bemutatni – milyen iparág, mekkora, stb. Hiszen nem mindegy, hogy valaki mérnökségvezető az Audiban vagy ey 15 fős mérnökirodában. Más-más kaliber.

És nehogy azt hidd, hogy mindig a legtapasztaltabb embert keressük! Az esetek 50 %-ban azért nem keresünk Téged, mert túlképzett vagy a pozícióra. Nem jó, ha valakinek vissza kell lépnie a ranglétrán. 

AJÁNLÁSOK

Lehet ajánlásokat kérni és adni is.  Ezzel végeredményben bizonyítod, hogy mennyire szerettek korábban a kollégáid, főnökeid. A fejvadászás során sohasem szoktuk megnézni ezt, kivéve, ha le kell informáljunk valakit! J

ÉRDEKLŐDÉSI KÖRÖK BEÁLLÍTÁS

Ha cikkeket is szeretnél olvasni, esetleg reagálni rájuk, akkor érdemes érdeklődési köröket beállítani.  Ezt sem szoktuk nézni a fejvadászás során.

SZEREZZ MINÉL TÖBB ISMERŐST, FEJVADÁSZ ISMERŐST! J

No ez viszont fontos: törekedj arra, hogy minél több kapcsolatod legyen, így minél több fejvadászt, ismerőst jelölj be a LinkedIn-en.  Nem kell a fejvadászokat ismerned ahhoz, hogy bejelöld.  Ha bejelölsz minket, vesszük a lapot, hogy nyitott szemmel jársz.  Nem gondoljuk azonnal, hogy most azonnal váltanál, csak arra gondolunk, hogy no biztosan nyitott vagy ajánlatok meghallgatására.

linkedin_bejegyzes_03.png

Azért is jó, hogy ha elsőszintű ismeretségben vagy velünk, mert amikor az adatbázisban keresünk, akkor előre sorolja majd az első számú ismerőseinket a rendszer, majd jönnek a 2nd és 3rd level ismerősök.  Ha szeretnéd, hogy az elsők között találjunk Rád és szóljunk Neked, akkor JELÖLJ BE MINKET!

És hogy találod meg a fejvadászt?!

Kulcsszavak: Headhunter, Recruiter, Hr consultant

Fejvadász cégek alapján is kereshetsz – Hire-One, Randstadt, Korn Ferry, stb..

Egy dolgot ne felejts el: a Linkedin–en akkor fogunk megtalálni, ha TE IS akarod!  Adj meg minél több releváns infót és biztos lehetsz benne, hogy MI MEGTALÁLUNK! ;)

Néma Linkedin felhasználónak, fejvadász sem hallja szavát!!

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekafejvadasztol.blog.hu/api/trackback/id/tr3512923627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tippek a Fejvadásztól

Tippek, tanácsok álláskereséshez, interjúhoz, fejvadászcégeknél való megjelenéshez. Hogyan legyél jobb? Hogyan találd meg azt a munkahelyet, ahol hosszútávon tudod magad igazán jól érezni?

Friss topikok

süti beállítások módosítása