Tippek a Fejvadásztól

Legyünk együtt sikeresek!

Hogyan készüljünk az első találkozóra? – avagy az álláskeresésünk második lépései

Manapság sok esetben munkaerő-közvetítőn, fejvadászon keresztül is bekerülhettek cégekhez, vállalatokhoz. Ilyenkor a munkáltatóval való találkozás előtt általában velük is van egy találkozó. Ez nem titok: előszűrést végzünk, megkönnyítjük a leendő munkáltató dolgát.

talalkozo_01.png

Lényegében ez nem is feltétlenül interjú, ez egy beszélgetés, amelyben bemutatkozol nekünk. Ha jobban megismerünk, akkor a kijelölt, konkrét pozíción túl is tudunk Neked lehetőségeket ajánlani. Teljesen jogos lehet a kérdés részedről, hogy mivel készülj erre a beszélgetésre.

Első lépés: találkozó a fejvadásszal

A mi munkánk első és talán legfontosabb része, hogy megismerjünk Téged. Rengeteg céggel, vállalattal állunk kapcsolatban, amelyek iparágakban, méretben, szemléletben, lokációban eltérőek. Így nálunk elsősorban az a cél, hogy feltérképezzük azt, hogy milyen tudással és személyiséggel rendelkezel. Valamint fontos, hogy őszintén tudj velünk beszélgetni, hogy meg tudj nekünk nyílni, mert csak így tudunk „elvezetni” téged ahhoz a munkahelyhez, ahol épp olyan jelöltet keresnek, mint Te vagy.

Akkor tud igazán működni az összhang, és AKKOR LESZÜNK EGYÜTT SIKERESEK, ha nyitott vagy rá, hogy folyamatosan tartsuk a kapcsolatot az interjúnk után is, amíg meg nem találod az ÚJ ÁLLÁSODAT.

Tudjuk mi is, hogy minden pályázó igyekszik minden követ megmozgatni. Több fejvadásszal kapcsolatban áll, ismerősök segítenek, direktben pályázik, és ez így van jól. A fő cél, hogy sikerrel járj!

Második lépés: találkozó a munkaadóval

Ha már a személyes interjúig eljutottál, talán ott szembesülsz igazán vele, hogy LEHETŐSÉGET KAPTÁL a váltásra. Épp ezért fontos, hogy vedd komolyan!

talalkozo_02.png

Igen, ide már készülni kell! Fontos, hogy megfogalmazd az interjú előtt és magad előtt is világosan lásd, hogy miért is épp ehhez a céghez szeretnél menni, és/vagy miért pont erre a pozícióra pályázol?

Érdemes utána nézni, hogy:

  • Milyen múltja van a cégnek?
  • Mivel foglalkoznak?
  • Cég a számok tükrében (éves árbevétel, létszám...).
  • Milyen vevőkkel, partnerekkel dolgoznak együtt?
  • Tudj meg minél többet a fontos eseményekről, infókról, hírekről, olvass cikkeket a cégről. (A Google nagy segítség lehet, de akár a Youtube-on is több cég bemutatkozójával találkozhatsz.)
  • Pozíció kapcsán gondold át, hogy miből van nagy tapasztalatod, és mi az, ami még fejlesztést igényel részedről.
  • Az is hasznos lehet, ha van ismerősöd a cégnél, úgyhogy járj utána!
  • És készülj kérdésekkel! Lehet, hogy ez lesz az egyetlen alkalom, amikor igazán utána tudsz járni olyan dolgoknak, amik fontosak lehetnek számodra!

 talalkozo_03.png

Nyilván pozíciótól függ, de mindenképp figyelj arra, hogy elegánsan öltözz. Ami pedig a legfontosabb, LÉGY ÖNMAGAD! Ha van kérdésed vagy dilemmád az interjúkkal kapcsolatban, akkor nyugodtan írj e-mailt a cv@hire-one.hu. Bátran írd meg, hogy mire vagy kíváncsi!

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekafejvadasztol.blog.hu/api/trackback/id/tr5013345897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tippek a Fejvadásztól

Tippek, tanácsok álláskereséshez, interjúhoz, fejvadászcégeknél való megjelenéshez. Hogyan legyél jobb? Hogyan találd meg azt a munkahelyet, ahol hosszútávon tudod magad igazán jól érezni?

Friss topikok

süti beállítások módosítása