Tippek a Fejvadásztól

Legyünk együtt sikeresek!

Semmiképpen NE kövesd el ezeket, ha interjúra mész

Az interjú szóra már lehet feláll a szőr a hátadon, mert olyan rossz tapasztalatokat szereztél a múltban.  Hidd el, a mai világban már a munkaerő közvetítő cégek és a vállalatok is Rád vannak utalva.

Kevés a jó munkaerő!  Már nem lehetnek olyan „szőrös szívűek”, mint akár 5 évvel ezelőtt.

ne_csinald_01.png

Azért mégis van néhány dolog, ami így is kivágja nálunk a biztosítékot.  Mint ahogy gondolom Benneteket is több dolog zavar bennünk, HR-esekben.  Mi bíztatunk Benneteket, hogy ha kérésetek van az irányunkba, azonnal szóljatok nekünk, mert mi is igyekszünk változtatni!! (ide írd meg: info@hire-one.hu)

Amiket semmiképpen ne kövess el, ha interjúra mész:

Ne késs!

Vagy ha késel, szólj oda telefonon, hogy késni fogsz.  Bármi közbejöhet, de akkor legalább szólj.  Már csak amiatt is, mert általában az interjúztatónak is programja lesz az interjú után.

A pontosság fontos erény.  Inkább egy picit előbb érj oda, 5-10 perccel, mint akár 1 percet is késs. Hangsúlyozom emberek vagyunk, a közlekedés is kiszámíthatatlan, ha késel, legalább szólj!

Ne szorítsd meg úgy az interjúztató kezét, hogy az piros marad 2 napig!

Annyi helyen olvasni arról, hogy így, meg úgy legyen határozott a kézfogásod, hogy a végén már ez átcsap abba, hogy konkrétan összeszorítod a kezünket.  Ezzel két dolgot árulsz el magadról: aggresszíven határozott vagy VAGY azt szeretnéd, ha határozottabbnak látnánk Téged, mint amilyen valójában vagy.

A kézfogást gyakorold barátokkal, és mindig nézz az interjúztató szemébe, ha kezet fogsz vele!

Ne legyél negatív!

Mosolyogj a szemeddel is!  Korábbi munkahelyeidről pozitívan nyilatkozz, nyilván nem véletlen, hogy váltani szeretnél, de mégis igyekezd a lehető legpozitívabban beszélni a múltról.  Azért valamit csak kaptál tőlük is, ha más nem bizalmat adtak és felvettek magukhoz.

Ne kerüld a szemkontaktust!

Nézz az interjúztató szemébe.  Persze néha-néha tekints félre, hogy ne szugerálásnak tűnjön a szemkontaktus.  Egy profi interjúztató még azt is nézi, hogy hova tekintgetsz, mert ebből is információkat tud leszűrni.  Érdemes ennek is utánaolvasnod. 

Ne legyél szétszórt!

Összeszedett, lényegretörő és a fonalat tartó módon mesélj magadról.  Figyelj arra, hogy ne kalandozzanak el a gondolataid, vagy ha mégis egy kis kitérőt tartasz, akkor vissza tudj térni az eredeti témára.  Ezt is figyelni szoktuk.  Aki sokszor elkalandozik és már azt sem tudja, hogy honnan indult el: hogy fog a munkájában fókuszt tartani?!

ne_csinald_02.png

Esetleg érdemes megkérdezni az interjú előtt, hogy kb. hány perc áll rendelkezésetekre.  Általánosságban egy interjú 1 órás szokott lenni.   Az egy órába férjen bele minden, még ha felsővezető is vagy.  Ha emiatt rövidebben tudsz mesélni magadról, akkor így tedd meg!  Ha az interjúztató mélyebben kíváncsi Rád, akkor úgyis jelezni fogja.

Az interjú hossza is el szokta árulni a személyiségedet.  Aki az interjút elhúzza, „túl sokat” beszél, az a meetingeket is el szokta húzni az esetek nagy százalékában. 

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekafejvadasztol.blog.hu/api/trackback/id/tr4312790092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tippek a Fejvadásztól

Tippek, tanácsok álláskereséshez, interjúhoz, fejvadászcégeknél való megjelenéshez. Hogyan legyél jobb? Hogyan találd meg azt a munkahelyet, ahol hosszútávon tudod magad igazán jól érezni?

Friss topikok

süti beállítások módosítása