Tippek a Fejvadásztól

Legyünk együtt sikeresek!

Álláskeresés karantén után

Nem kérdés, hogy jelen helyzetben azok is állást kereshetnek, akik eddig teljesen biztosnak hitték pozíciójukat. Éppen ezért ezzel az írással elsősorban azokhoz szólunk, akik nem profi álláskeresők, most azonban mégis kénytelenek körülnézni a piacon.

elso_kep.png

Keress HR tanácsadót!

Az első tippünk, hogy találj egy vagy több HR tanácsadót, akivel Partneri viszonyt tudsz kialakítani! Miért fontos ez?

Bár úgy hangzik, mintha reklámszöveget írnék, nem így van, valóban így gondolom. Ha van lehetőséget munkaerőközvetítő segítségét kérni, rajta keresztül pályázni, akkor érdemes megtenned. Tehát ha látod, hogy egy közvetítéssel foglalkozó vállalat a Te pozícióidra keres pályázót, írj neki vagy hívd fel. Bennünket is keress nyugodtan, tudunk Neked segíteni!

otodik_kep.png

Gyűjts infót a piacról!

Érdemes képbe kerülni a piaci információkkal kapcsolatban, illetve, ha valóban hisz Benned a HR tanácsadó, akkor nagyon jól tud képviselni a Partnerénél, remélhetőleg a leendő Munkáltatódnál.  Próbálj olyan Fejvadászt/HR tanácsadót találni, akiben érzed, hogy Partnerre leltél, aki látja a kvalitásaidat, akivel "megvan a kémia."

Természetesen nem csak 1 ilyen szakember létezhet! :)
Bátran kommunikálj többel, legalább érezhet a különbséget + akár hasonlóak is lehetnek, és akkor még inkább széles spektrumban gondolkodhatsz.

Válj láthatóvá!

Ez alatt azt értem, hogy "Néma gyermeknek anyja sem érti szavát." Ha nem látunk/hallunk meg, akkor nagyon nehezen fogunk megtalálni pl. olyan pozícióknál, amit nem hirdetünk vagy nem rögtön az elejétől tesszük publikussá.

harmadik_kep.png

Ha nyilvános adatbázisba nem is annyira szeretnél regisztrálni, tanácsadói adatbázisokba nyugodtan regisztrálj fel.  Nálunk pl. CSAK MI látjuk az önéletrajzodat és azt 3. fél részére a Te írásos engedélyed nélkül senkinek sem továbbítjuk. Először egyeztetünk Veled, interjúztatunk, GDPR-t írsz alá és utána pályázunk. A www.hire-one.hu oldalon keresztül tudod megtenni a hozzánk történő regisztrálást.

Ha tőlünk szoktál hírleveleket kapni, de nem tudsz belépni az adatlapodra, akkor szólj nekünk bátran! Segítünk! :)  Valószínűleg egyszer már pályáztál hozzánk, jeleztük Neked, hogy eltesszük a pályázati anyagodat a jövőre vonatkozóan... csodás lenne, ha átnéznéd a beállításokat, hogy a valóban Neked érdekes lehetőségekkel keressünk meg. 

masodik_kep.png

Írj ide, ha szeretnél jogosultságot kapni: cv@hire-one.hu, Tárgy mezőben: Jelszót kérek az adatlapomhoz

Ezen kívül ott van a Linkedin is, amit szintén használunk aktívan, ha leendő pályázókat keresünk.  Elsősorban a felsőfokú végzettségű pozícióknál.  Mivel ez nemcsak álláskereső portál, hanem kapcsolatépítő is, érdemes körülnézned rajta és ha komfortosnak érzed, akkor regisztrálnod is.

Természetesen vannak publikus adatbázisok is, amit Tanácsadók, Vállalatok is megvásárolnak.  Ilyen pl. a Profession, Cvonline, Jobline, stb. oldalak.  Itt figyelj a beállításokra, hogy a mostani munkáltatód ne láthasson meg!

 

Én is voltam álláskereső a régmúltban és tudom milyen kiszolgáltatott helyzetben van az, aki kénytelen valamilyen oknál fogva kilépni a komfortzónájából.  Vedd körül magad olyanokkal, akik bátorítanak, támogatnak és Partnereid lesznek az álláskeresés során.  Ahogy az élet többi területén is próbálsz ilyen ismerősöket és barátokat találni, így legyen az álláskeresés területén is.

Kívánom, hogy sikerrel járj! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekafejvadasztol.blog.hu/api/trackback/id/tr9315902390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tippek a Fejvadásztól

Tippek, tanácsok álláskereséshez, interjúhoz, fejvadászcégeknél való megjelenéshez. Hogyan legyél jobb? Hogyan találd meg azt a munkahelyet, ahol hosszútávon tudod magad igazán jól érezni?

Friss topikok

süti beállítások módosítása