Tippek a Fejvadásztól

Legyünk együtt sikeresek!

Mikor jó állást/pályát váltani?

Nem mindig jön jókor, van, hogy nem is vagyunk rá készen, csak úgy megtörténik. Máskor meg jön az a bizonyos késztetés, hogy változtatni kell, mert így nem jó, ahogy van. Lehet szó magánéletről, munkáról hasonlóan éljük meg.

Változtatni nem könnyű. Ha hirtelen jön, mert nem terveztük, és egyik napról a másikra az addig biztosnak hitt háttér már nincs, sokunk bepánikol, megijed.  Őszintén? Én is…J

valtas-01.png

Ha úgy érezzük, hogy a jelenlegi munkánk már nem nyújt megelégedést, elkezdünk keresni valami jobbat. Ez így egyszerűbbnek tűnik, hisz a mi döntésünk, igaz?

Hát tudnék mesélni hány olyan pályázóval beszéltem már, aki úgy döntött vált, és amikor ott volt az éles helyzet, hogy van már ajánlat, hezitált. Az ok egyszerű: félt belevágni az ismeretlenbe. Hisz honnan tudja, hogy jobb lesz, tényleg azt kapja amit ígértek?

Honnan tudja, milyenek lesznek a kollégák, hogy a feladat valóban tartogat-e számára annyi kihívást, izgalmat, ami hosszú távon maradásra készteti? Kismillió egy kérdés fogalmazódik meg úgy gondolom mindenkiben. A válasz egyszerű: Nem tudja!

Bárkit megkérdeznék a munka világából tudna pro-t és kontrát is mondani a jelenlegi munkája kapcsán: unalmas munkakör, nagy stressz, rossz kolléga vagy főnök, megbecsülés hiánya, bérezés…

Ennek ellenére ott vannak ahol, mert van valami plusz. Mindenkinek meg van a helye a munka világában, és ha kitartóan keres, meg is fogja találni. Mindenhol lesznek negatív dolgok, de ha a számodra fontos kritériumok teljesülnek, azzal pár negatív dologgal meg fogsz tudni békülni.

Fontos, hogy mielőtt belevágsz, fogalmazd meg mi az amit keresel. (erről majd külön postban még kitérek) Legyen meg a lista a fejedben, és ezeket a pontokat pipáld egy- egy személyes interjú alkalmával. Ami kérdéses, arra kérdezz rá? Hisz csak akkor fogsz tudni jól dönteni, ha minden információ a rendelkezésedre áll.

Minden ilyen váltásnál azért jól jön egy fejvadász/ tanácsadó is aki egy ilyen helyzetben tud támogatást, tanácsot adni. Segít tisztán látni a munkaerő piacot, és segít a felkészülésben. Mégiscsak jobb, hogy nem egyedül kell ezen az úton végig menned.

Ez számunkra egy hivatás, hobbi, szívesen segítünk. Nekünk az a siker, ha Te mint pályázó megtalálod a helyed.

Van az a mondás? „Aki mer az nyer!” Ez az életre is igaz. Merjünk bátrak lenni, előre nézni. A változás jó, sok örömet, lehetőséget rejt magában. Sok sikert mindenkinek hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekafejvadasztol.blog.hu/api/trackback/id/tr7912790156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tippek a Fejvadásztól

Tippek, tanácsok álláskereséshez, interjúhoz, fejvadászcégeknél való megjelenéshez. Hogyan legyél jobb? Hogyan találd meg azt a munkahelyet, ahol hosszútávon tudod magad igazán jól érezni?

Friss topikok

süti beállítások módosítása