Tippek a Fejvadásztól

Legyünk együtt sikeresek!

Álláskeresés karantén után
Álláskeresés karantén után

Nem kérdés, hogy jelen helyzetben azok is állást kereshetnek, akik eddig teljesen biztosnak hitték pozíciójukat. Éppen ezért ezzel az írással elsősorban azokhoz szólunk, akik nem profi álláskeresők, most azonban mégis kénytelenek körülnézni a piacon.

elso_kep.png

...

Interjú technikák NŐKNEK
Interjú technikák NŐKNEK

Már a cikk elején bevallom, hogy én is nő vagyok. Ez biztosan befolyásolja a cikk hangulatát, és kitűnik belőle véleményem is. Ennek ellenére próbálok tárgyilagosan, pusztán a fejvadász fejével gondolkodni! Merthogy nőként n(s)em egyszerű érvényesülni a munka világában .

nokent_03.png

...

Hogyan készüljünk az első találkozóra? – avagy az álláskeresésünk második lépései
Hogyan készüljünk az első találkozóra? – avagy az álláskeresésünk második lépései

Manapság sok esetben munkaerő-közvetítőn, fejvadászon keresztül is bekerülhettek cégekhez, vállalatokhoz. Ilyenkor a munkáltatóval való találkozás előtt általában velük is van egy találkozó. Ez nem titok: előszűrést végzünk, megkönnyítjük a leendő munkáltató dolgát.

talalkozo_01.png

Lényegében ez nem is feltétlenül interjú, ez egy beszélgetés, amelyben bemutatkozol nekünk. Ha jobban megismerünk, akkor a kijelölt, konkrét pozíción túl is tudunk Neked ...

Önéletrajz: hol kezdjem? – avagy az álláskeresésünk első lépései
Önéletrajz: hol kezdjem? – avagy az álláskeresésünk első lépései

Az interneten számos helyen olvashatsz arról, milyen egy jó önéletrajz. Tippekkel, gondolatokkal, sablonokkal találkozhatsz. Ha még nem készítettél eddig önéletrajzot, és nem tudod hogyan fogj hozzá, javaslom, hogy keresd meg az Europass formátumot . Szerintem ez egy jó formát, és szisztematikusan felépített CV-t ad a kezedbe.

cv_kiemelt.png

De ennyi nem elegendő: fontos, hogy legyen személyre szabott, hiszen abba bele tudod csempészni az egyéniségedet, és ez sokat érhet még ...

Skype vs. személyes interjú
Skype vs. személyes interjú

Számos vállalat és fejvadász alkalmazza a Skype interjút. Ez ma már egészen elfogadott céges berkeken belül. Az állásra pályázók azonban sokszor fenntartásokkal fogadják ezt a lehetőséget, pedig számos előnye van. Mindenek előtt kiemelem, hogy a személyes találkozó nélkülözhetetlen a végső döntés meghozatalához, azonban a Skypenak is van számos előnye – főleg az előszűrés folyamatában.

  skype.png

Kép: skype.com

...

Tippek a Fejvadásztól

Tippek, tanácsok álláskereséshez, interjúhoz, fejvadászcégeknél való megjelenéshez. Hogyan legyél jobb? Hogyan találd meg azt a munkahelyet, ahol hosszútávon tudod magad igazán jól érezni?

Friss topikok